Cruise weekend

Helgen har spenderats på kryssning. :) Det var dags att utnyttja Tommys 29-årspresent som han fick av mig.

På fredagen var jag ledig, tog en obetald semesterdag. Gick upp när Tommy åkte till jobbet. Käkade frukost kl.8 på morgonen framför Nyhetsmorgon... nu är man gammal haha. Men det var mysigt. Sen städade jag lite och bäddade rent så att det skulle vara fräscht hemma tills när vi kom hem igen.

Vi tog bilen och åkte i god tid till Värtahamnen, man vet ju aldrig om det är trafik. Men det var inte trafiken som var problemet denna gång. Vi parkerade, sen irrade vi runt i regnet ett tag men hittade inte terminalen. Insåg att vi måste tagit fel parkering, den var längre bort. Körde till rätt parkering, precis utanför terminalen, men där var det fullt... cirkulerade några gånger men sen gav vi upp och åkte tillbaka till den första parkeringen. Och så fick vi promenera tillbaka i regnet, inte lite sura vi var då haha.

 
Jag hade bokat deluxe-hytt. Den var nice men var väl mest besviken på att badrummet var likadant som i de små hytterna. Minibaren var gratis men det var väl inte det roligaste utbudet. Vi tog med hem. Det var fyra läsk, två vatten, två småflaskor vin och två öl. Det bästa var nog att det ingick specialfrukost båda dagarna. :) Med bubbel till.

Vi började med att ta en drink i en bar. Tommy tog en öl + Fireball, jag tog en Mojito. Sen gick vi till hytten och vilade ett tag. Käkade middag på Grill House, enda restaurangen jag tycker är okej på de där båtarna. Båda tog fläskfilé. Sen funderade vi på att bada/basta, men det låg bara massa gubbar i jacuzzin (surprise surprise ;D) så det kändes inte så trevligt.

 
Lördagen börjades med specialfrukost där det ingick ett glas bubbel. Bästa var minicrossainter med Nutella. Tommys favorit var äppelcrepes. Och bacon är alltid nice. Dåligt ägg-utbud dock, fanns bara äggröra vilket jag inte brukar gilla, brukar vara för geggig. Kaffet däremot var top notch.

Framme i hamn i Riga vid 11. Vi var typ först ut. Det var jättefint och soligt väder, man fick vårkänslor. Vi strosade runt i stan, drack drinkar på olika ställen (delade bland annat på en liter Mojito). Och så käkade vi på KFC. Är inte så förtjust i det dock, tycker det är alldeles för friterat. Köpte med oss en magnet också, vi samlar på kylskåpsmagneter från alla länder vi åker till.

 
Sen tog vi bara en fika på båten. På kvällen satt vi i Starlight Palace och kollade på bingo, födelsedagsfiranden och någon dansshow.

Nu är vi hemma igen. Kör en tvätt och kollar på The Office. Ska käka pizza senare. :D
#1 - - Anna:

Mysigt :)