Glad Påsk!

Har inte så mycket att rapportera denna vecka. Bara jobb, jobb, jobb typ haha. Känns som jag har varit ny på jobbet i flera år nu. För att jag började på nytt jobb i augusti som bestod av att jobba på olika ställen, så var ny på sexton olika ställen, och nu nytt igen. Det har varit kul och spännande med nya grejer men nu längtar jag faktiskt efter lite mer struktur och stabilitet. Att komma in i det och ha koll på saker och ting.

 

Reflekterade inte över det innan men kändes skönt att mjukstarta med en kort vecka, samt nu få långhelg. Var mycket att läsa och ta in första veckan, plus att jag var förkyld och seg. Så första veckan bestod av att läsa info, ha några möten och köra nyanställd-intro-training-kurser på datorn. Igår hade jag mitt första möte in person, som inte var telefonmöte. Var sååå ovant att vara den som fick samtal från receptionen att besökaren kommit, det brukar ju vara min uppgift att ringa och meddela det haha. So weird.

 

Igår avslutades arbetsdagen med en lunch på Koh Phangan med min chef. Det känns bra, känns som att vi kommer jobba bra ihop och komma bra överens. Sen fick jag gå lite tidigare p.g.a påsk/halvdag.

 

 

Nu har jag varit lite i jobb-ide senaste tiden, bara jobbat och åkt hem, men känner att det är dags att bryta det nu. Det har varit jobbigt att ha ork p.g.a den långa vintern och trött hjärna p.g.a nytt jobb men nu är fan våren på väg även om det går långsamt. ;P Sen är det ju bara att acceptera att man alltid är mer eller mindre trött, det gäller bara att inte låta tröttheten styra över hela livet. Blir ju inte mer trött av att hitta på saker, det är bara att man måste komma iväg.

 

Och på tal om att komma iväg, komma iväg till gymmet också. Bara tanken på att gå dit och skala av sig hundra lager kläder och sen frysa på gymmet.. det hände mig sist, fyfan. Aldrig varit så otaggad. Men nästa vecka hoppas jag på att kunna byta till min tunnare vinterjacka, bara det inte är f-cking minus 9 på morgnarna.

 

Idag har vi mest bara chillat. Körde en tvätt, åkte och pantade burkar och handlade lite. Sen lånade vi ett våffeljärn från svärmor och gjorde våfflor till middag, mums! :) Kollade ikapp serier och så såg vi filmen Get Out. Den var riktigt spännande och bra. Gillar när man inte riktigt vet man som ska hända, and it did not disappoint.

First day

Då var första arbetsdagen avklarad!

 

Första två timmarna pratade jag och chefen lite, tog en runda på de två våningsplanen och hälsade på alla kollegor, fixade med dator och inlogg + passerkort. Sen satt jag hela resten av dagen och läste igenom typ vad som kändes som hundra olika dokument med GDPR-information haha. På engelska. Det här kommer bli en utmaning. ;P Och så hade vi även ett telefonmöte.

 

Så annorlunda att vara så fri - ingen håller koll på vad man gör hela tiden, när/om man äter lunch, när man går hem osv. Så himla skönt. Efter all ny information känns det bra att jag mjukstartar med två korta veckor p.g.a påsk. Passar bra med långhelg känner jag, så man hinner smälta allt. :) Har inget speciellt planerat i påsk, tar det som det kommer. Dyker säkert upp något. Skulle vilja shoppa lite mer. Blev typ inga arbetskläder som tänkt, det är ju faktiskt något som jag behöver.

 

Så himla drygt att vara förkyld. Är helt täppt i näsan och glömde nässprayen hemma så fick gå och snyta mig typ hundra gånger idag.

 

Nu blir det Netflix & sen förhoppningsvis a good night's sleep, I need it.

Shopping with the ladies

Saturday night, men blir nog snart läggdags haha. Har den otroliga turen att ha blivit förkyld precis nu när jag ska börja nytt jobb. Det sista man vill är att komma dit helt snorig och äcklig första dagen haha. Förhoppningsvis är det värsta över till dess. Var så länge sen jag var sjuk att jag inte fattade att det var en förkylning först. Tänkte bara "vad konstigt att jag plötsligt snyter mig och nyser hela tiden". ;P

 

Har haft en bra dag i alla fall! =) Mötte Anna, Miranda och Camilla i stan vid tolv. Shoppingdags! Först gick vi till ett café i Gallerian och fikade och snackade skit. Sen började shoppingen. Det blev tyvärr inte så mycket som jag tänkt, men det blir det ju typ aldrig. Man blir så himla trött av att shoppa haha. Särskilt när det är fullt med folk p.g.a löning, och lägg till förkylning och kraftig huvudvärk på det. Jag köpte en ny kajalpenna, ett par snygga svarta jeans med låg midja från BikBok och en tunn tröja från H&M som är work-appropriate att ha under kavaj tänkte jag.

 

​Det var lite Sex and the City-feeling idag faktiskt, sitta på ett fik och snacka sex (bland annat) haha. I like it. Vi börjar komma upp i deras ålder också dessutom ;) Om några år i alla fall!
 
Ella sov nästan hela tiden och var så snäll :))
 

Efter besöket hos kiropraktorn har ryggen och nacken blivit mycket bättre. Är mycket mindre stel och har knappt ont. Det tråkiga är däremot att det som var värst - huvudvärken - har inte blivit bättre. Förhoppningsvis har det med förkylningen att göra, så kanske det blir bättre när den är över.

 

På sätt och vis är det ju bra att man inte får så mycket köpt på en gång, då kan man shoppa fler gånger istället. Nästa gång kanske på en vardag och inte precis efter lön haha. Det var inte bästa timingen men ville vänta till lön men ändå komma iväg innan jag börjar på nya jobbet.

 

Blir nog en tidig kväll, sov inte jättebra inatt och har svårt att somna om när jag vaknar tidigt. Imorgon blir det bara att vila ordentligt, vill verkligen må bra på måndag. Börjar bli lite nervös över hur det ska gå, vet inte riktigt vad som väntar och hur allting kommer att vara men vill verkligen att det ska gå bra.