Poreč

Då var vi hemma igen efter en underbar resa :)!

Har varit över förväntan och helt fantastiskt. Hotellet var fyrstjärnigt och mycket bättre och fräschare än man trott, frukosten hade allt. Resmålet var hur bra som helst, trodde det skulle vara ganska dött men det var en lagom stor och livlig stad. Vädret kunde inte varit bättre, var ca 28 grader när vi kom dit och blev varmare för varje dag, sista dagen var det 32 grader. På gränsen till för varmt för oss oldies. ;)

Utanför vårt hotell

Såå skönt att bada i värmen!
 
God mat och goda drinkar! Alkoholen var billigare än hemma men maten kostade typ samma. Vi åt mest mixade grilltallrikar med kött eller fisk. Jag äter vanligtvis inte fisk, tycker inte det är så gott. Men färskgrillad fräsch fisk går an. Det är lagom mättande också.

Lata dagar spenderades på stranden med musik och en bra bok. På kvällen promenerade vi in till stan och strosade runt där, hur mysigt som helst. Var ca 2 km från vårt hotell in till stan. Jättemysig gamla stan-feeling fast myycket mysigare än gamla stan här i Stockholm.

Nya solbrillz

Första gången jag åkte på en sol- och badsemester utan sandstränder, men det var inget jag saknade. Jag älskar sandstränder och de är hur fina som helst men det var jättefint med klippbad och skönt att slippa sand överallt. På vissa ställen var det lite obekvämt att gå i vattnet, lite vassa kanter och så men sålänge man var försiktig var det ingen fara.

Rekommenderar varmt att man åker till Poreč antingen som en lugn och skön semester (kanske inte vilt partyliv) eller för familjer.

Alltså HUR SNYGG får man vara? <3

Mojitoooos

Enorm kött-tallrik

På cocktailbaren vi hängde på några kvällar

Skulle bara doppa fötterna men sen kom en enorm våg som sköljde ner halva Tommy, därav glädjen ;)
 
Vi bodde på Valamar Diamant Hotel, ett av de finare hotellen där. Trevlig personal (fast de kunde kanske bli lite bättre på engelska haha, de pratade tyska med alla turister?), bra städning och grym frukost. Hade velat ha en dubbelsäng dock. Vi fick sova på tvären för att ingen skulle åka ner i "hålet" mellan sängarna haha.

Det sämsta (och enda riktigt dåliga) med resan var väl Pula's flygplats. Minsta någonsin förutom den i Chania. Var långt ifrån tillräckligt med sittplatser så folk satt på golvet och det fanns knappt ens golvplatser. Och väldigt varmt förstås. Tur att vi inte var tvungna att spendera så mycket tid där.

Var så sjukt avundsjuk på pizzan!

Kvällsdopp

Enorm fisktallrik, sista kvällen
 
Tog bara lite mer än två timmar att flyga dit. Så himla skönt att flyga så kort tid men till ett så fantastiskt resmål, och ingen tidsskillnad. Återvänder definitivt till Kroatien i framtiden. Har bara ett tiotal andra nya länder man vill besöka först också. ;) Sjukt taggad på att spara till nästa resa nu. Med bästa sällskapet också. <3 Det underbara var också att komma hem tillsammans och inte åka iväg åt varsitt håll. :)
#1 - - Anna:

Kroatien nästa resmål för mig o Tobbe då 😄